Βιογραφικό

Η επαγγελματική μου πορεία μέχρι σήμερα

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Ψυχολογία της Ταυτότητας και των Διαπροσωπικών Σχέσεων. Η ειδίκευσή μου είναι στο ρόλο που παίζει η σεξουαλική ταυτότητα και η αποδοχή από τους γονείς στην προσαρμογή των ΛΟΑ ατόμων μέσα στις ερωτικές τους σχέσεις. Η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ακολουθώ ονομάζεται Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα κι εκπαιδεύομαι σε αυτή στο Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα(HiEFT). Παράλληλα, συνεχίζω να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στην επιστήμη της ψυχολογίας μέσα από συνέδρια κι εκπαιδευτικά σεμινάρια. Είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2009.

Ως επαγγελματίας παρέχω υποστήριξη σε ενήλικες και συντονίζω εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για διάφορες ομάδες επαγγελματιών. Η επαγγελματική μου πορεία ξεκίνησε το 2010 κι από τότε έχω εργαστεί σε ιδιωτικό πλαίσιο, σε δημόσιες δομές και σε μη κυβερνητικές δομές παρέχοντας συμβουλευτική για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της προσωπικής ταυτότητας, τις διαπροσωπικές σχέσεις και την προσωπική εξέλιξη.

Επίσης, εργάστηκα στα Παιδικά Χωριά SOS ως μέλος της επιστημονικής ομάδας με ψυχοπαιδαγωγικά καθήκοντα. Από το φθινόπωρο του 2017 μέχρι την άνοιξη του 2022 εργάστηκα στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών.

Εκεί, ως επιστημονικός υπεύθυνος της ψυχολογικής υπηρεσίας του Συλλόγου παρείχα ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και τους οικείους τους, καθώς και ανακουφιστική υποστήριξη σε ασθενείς προχωρημένου σταδίου. Μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ήταν και ο συντονισμός σεμιναρίων για τη διαχείριση του εργασιακού στρες σε ογκολογικούς νοσηλευτές, εκπαιδευτικών σεμιναρίων για επαγγελματίες ψυχικής υγείας και σεμιναρίων εκπαίδευσης σε εθελοντές του Συλλόγου.